18 vjeçarja shqiptare nga Gjilani,çudit Amerikën me shpikjen e saj

18 vjeçarja shqiptare nga Gjilani,çudit Amerikën me shpikjen e saj

18 vjeçarja shqiptare nga Gjilani te ciles iu kerkuan 5000 euro per tu pranuar ne Universitetin e Prishtines, ne fakultetin e mjeksise, çudit Amerikën me shpikjen e saj.

Arta Spahiu është emri i vajzës nga Gjilani, e cila është renditur e dyta në Konkursin Ndërkombëtar të Projekteve. Vlenë të theksohet se kjo studente nuk arriti të pranohet në Universitetin e Prishtinës në fakultetin e mjeksisë për shkak se deklaroi nuk kishte t’iu ipte 5000 euro ryshfet. Ajo arriti te shkoine amerik per vizite tek tezja e saj, nderkaq atje iu hapen te gjitha rruget e jetes theksoi ajo. Madje, ajo deklaroi qe kete projekt kishte synim ta prezantonte ne Kosovë, mirpo nuk gjeti mbështetjen e shtetit.

Vajza nga Gjilani ka arritur të renditet në vendin e dytë me shpikjen e “dorës robot”.

Nxënësja nga Gjilani e paraqiti projektin e saj Konkursin Ndërkombëtar të Projekteve I-SWEEEP, “Konkursi Shkencor Ndërkombëtar në Fushën e Energjisë, Inxhinierisë dhe Mjedisit”, i cili u zhvillua në Qendrën “Gorge Brown” të shtetit Houston, në Texas të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Në këtë konkurs morën pjesë 564 nxënës dhe 300 mësues , ku u prezantuan 385 projektet më të mira nga 62 vende të ndryshme të botës.

Falë kësaj fitoreje 18-vjeçarja ka fituar një bursë te plotë studimi në “North Amerikan University”, po ashtu është punësuar si asistente administrative në këtë Universitet./06press/

06Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *