IKSHPK paralajmëron për një virus të ri!

IKSHPK paralajmëron për një virus të ri!

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës kanë njoftuar se virusi WPN është shfaqur në Ballkanin perendimor.

Sipas ECDC (Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve), raste të reja të këtij virusi janë paraqitur në Rumani dhe raste të reja ka edhe në Greqi.

Virusi i Nilit Ëest (WNV) është një sëmundje infektive që u shfaq për herë të parë në Shtetet e Bashkuara në 1999. Mushkonjat e infektuara përhapin virusin që e shkakton atë. Personat që marrin WNV zakonisht nuk kanë simptoma ose simptoma të buta. Simptomat përfshijnë një ethe, dhimbje koke, dhimbje trupi, skuqje të lëkurës dhe gjëndra limfatike të fryer.

IKSHPK paralajmëron se raste të këtij virusi në Kosovë nuk ka, megjithatë rreziku ekziston andaj duhet të kemi kujdes më të shtuar nga pickimi i mushkajave!

Postimin e plotë të IKSHPK-së e gjeni më poshtë:

Qytetar të nderuar!Virus i Nilit perëndimor është shfaqur në Balkan? Në Kosovē nuk ka të sëmurë por rreziku ekziston…

Posted by Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës on Sunday, August 2, 2020

 

 

06Pres

Leave a Reply

Your email address will not be published.